In mijn werk heb ik altijd systemisch gewerkt en gezien hoe belangrijk dit is om te zorgen dat mensen weer verder kunnen. Tegelijkertijd ben ik van mening dat de meeste mensen niet lang in relatie therapie hoeven om weer verder te kunnen.

Mijn werkwijze is gebaseerd de wetenschappelijk onderbouwde methode EFT (Emotionally Focussed Therapy). Zie voor wetenschappelijk onderzoek EFT: https://www.eft.nl/professionals/wetenschappelijk-onderzoek-eft De focus ligt op de emotie. Emoties zijn de drijfveren van ons gedrag. Boosheid, verdriet, angst voor verlies van de ander of juist van autonomie, kunnen maken dat je reageert op je partner die maken dat hij of zij juist afstand neemt dan wel gaat claimen waardoor jij weer boosheid, verdriet of eenzaamheid voelt en meer afstand neemt dan wel gaat claimen. Terwijl jullie in de basis allebei hetzelfde willen en dat is verbinding voelen met je partner en jezelf mogen zijn in een wereld waar er veel op jullie afkomt. 

8 gesprekken

Gesprek 1

In dit gesprek maken we kennis, bespreken we jullie doel voor de 8 gesprekken en maken we een start in het onderzoeken welk patroon jullie doel in de weg staat.

Gesprek 2

Onderzoeken we welke emoties ten grondslag liggen aan dit patroon en maken we een eerste stap in het kijken hoe jullie dit patroon kunnen doorbreken.

Gesprek 3 tot en met 7

Deze gesprekken gebruiken we om te oefenen in het kunnen zien en doorbreken van het patroon. Tussen deze gesprekken zit meer tijd dan tussen de eerste gesprekken. Dit is om jullie de ruimte te geven hiermee te oefenen.

Gesprek 8

In dit gesprek evalueren we hoe ver jullie zijn gekomen wat betreft het behalen van jullie doel en maken we samen een 'gereedschapskist'. Deze kunnen jullie 'van de plank' halen wanneer jullie merken dat het patroon jullie weer in de weg staat. Liefde blijft een werkwoord.