Je kunt prima in relatie therapie met je zelf.

 

Dat kan zijn met een deel in jou waar je last van hebt, denk maar eens aan dat kritieke deel in je die altijd commentaar op je heeft, die altijd streng is, je het gevoel geeft dat je je moet schamen of dat je het nooit goed genoeg doet. Of dat deel wat zorgt dat je niet in beweging komt, terwijl je dat eigenlijk wel zou willen. 

Je kunt ook alleen in therapie als je problemen hebt met je partner. Het is namelijk zo dat je samen een patroon vormt wat jullie in de weg staat, maar er is maar 1 van jullie nodig om dit patroon te veranderen. Dus laat je niet tegenhouden als je partner niet in therapie wil Jij kan beginnen!

8 gesprekken

Gesprek 1

In dit gesprek maken we kennis, bespreken we je doel voor de 8 gesprekken en maken we een start in het onderzoeken welk patroon jou in de weg staat.

Gesprek 2

Onderzoeken we welke emoties ten grondslag liggen aan dit patroon en maken we een eerste stap in het kijken hoe je dit patroon kunnen doorbreken.

Gesprek 3 tot en met 7

Deze gesprekken gebruiken we om te oefenen in het kunnen zien en doorbreken van het patroon. Tussen deze gesprekken zit meer tijd dan tussen de eerste gesprekken. Dit is om je de ruimte te geven hiermee te oefenen.

Gesprek 8

In dit gesprek evalueren we hoe ver je bent gekomen wat betreft het behalen van je doel en maken we samen een 'gereedschapskist'. Deze kun je 'van de plank' halen wanneer je merkt dat het patroon jullie weer in de weg staat. Liefde voor jezelf blijft een werkwoord.