WANNEER GA JE IN RELATIETHERAPIE?

Elke relatie ondervindt zijn eigen obstakels en uitdagingen, wat eigenlijk normaal en zelfs gezond is, gezien jullie twee individuen zijn. Als deze problemen echter steeds groter en zwaarder worden, langdurig aanhouden en jullie er samen niet meer uitkomen, kan relatietherapie wellicht de oplossing zijn.

Vaak spelen er diepere lagen een rol die niet direct zichtbaar zijn. In plaats van te oordelen of in de verdediging te schieten, brengen we deze verborgen aspecten aan het licht en gaan we ermee aan de slag. Het resultaat hiervan is wederzijds begrip, veiligheid, emotionele verbondenheid en warmte. Er ontstaat weer ruimte en ademruimte voor jullie om werkelijk samen te zijn.

WAT IS DE BASIS VAN EFT-RELATIETHERAPIE?

De ontwikkeling van Emotionally Focused Therapy (EFT) is te danken aan het werk van Dr. Sue Johnson uit Canada. Gedurende vele jaren heeft ze uitgebreid onderzoek gedaan naar relaties en was ze op zoek naar een effectieve methode om de verbinding tussen partners te herstellen en te versterken. De vruchten van haar onderzoek hebben geleid tot de oprichting van 'EFT voor stellen'.

Dr. Sue Johnson heeft zich gericht op het begrijpen van de diepere emotionele behoeften van partners en hoe deze behoeften de basis vormen voor een gezonde relatie. Ze heeft ontdekt dat het herstellen van emotionele verbondenheid essentieel is voor het bevorderen van liefde, veiligheid en voldoening in een relatie.

Met behulp van EFT leren stellen om de onderliggende emoties en behoeften te herkennen en te communiceren. Door het verkennen en begrijpen van elkaars diepste gevoelens, kunnen ze samenwerken aan het opbouwen van een veilige en betekenisvolle band.

EFT voor stellen biedt praktische tools en technieken om de relatie te transformeren en de liefdevolle verbinding te herstellen. Door de toepassing van EFT kunnen partners leren om conflicten te overstijgen, wederzijds begrip op te bouwen en samen te groeien als een hecht team.

HELPT RELATIETHERAPIE?

Relatietherapie heeft een positieve impact op ongeveer 75 procent van de cliënten. Deze therapie leidt tot meer tevredenheid in hun relatie, versterkt de emotionele band met hun partner, bevordert vriendelijkheid tussen hen en vergemakkelijkt het verdelen van dagelijkse taken.

Liefde is een complexe mix van schoonheid en uitdagingen. In elke relatie koesteren we een diepgeworteld verlangen om ons thuis te voelen bij onze partner. Tegelijkertijd worden we geconfronteerd met de harde realiteit van verraad en het onvermogen om aan elkaars vaak onuitgesproken verwachtingen te voldoen.

Relatietherapie biedt een veilige omgeving om deze uitdagingen aan te gaan en te overwinnen. Door middel van therapie leren partners open te communiceren, vertrouwen op te bouwen en de onderliggende emoties en behoeften van elkaar beter te begrijpen. Het resultaat is een verbeterde verbondenheid en een verhoogd gevoel van wederzijdse waardering.

De therapie helpt koppels om obstakels te overwinnen en een liefdevolle relatie te cultiveren. Het biedt handvatten om de onvermijdelijke valkuilen van het partnerschap aan te pakken en zo de weg vrij te maken voor groei, begrip en voldoening. Relatietherapie opent de deur naar een diepere en duurzamere verbintenis.

HOELANG DUREN DE SESSIES?

De sessies duren een uur en een kwartier bij relatietherapie en een uur bij individuele therapie. 

HOEVEEL TIJD ZIT ER TUSSEN DE AFSPRAKEN?

De eerste twee gesprekken zijn in principe elke week. Daarna zal er meer tijd tussen de sessies in zitten om jullie de tijd te geven de nieuwe ervaring in jullie leven te integreren. 

HOEVEEL SESSIES ZIJN ER NODIG?

Samen streven we naar een doelgerichte aanpak die het mogelijk maakt om snel vooruitgang te boeken, terwijl we altijd rekening houden met jullie individuele behoeften en tempo. Het is mijn taak om jullie te begeleiden en te ondersteunen gedurende het proces, zodat jullie het maximale uit de therapie kunnen halen en een sterke basis kunnen leggen voor een gezonde en bevredigende relatie. Dit kan binnen 8 sessies behaald worden. 

WAT KOST RELATIETHERAPIE?

Een sessie kost 195 voor relatietherapie euro. Een individuele sessie kost 150 euro. 

HOE BETAAL IK?

Door gebruik te maken van betaalmethoden zoals Tikkie, kunnen we het administratieve proces vereenvoudigen en ons volledig richten op jullie weg naar een gezonde en gelukkige relatie.

WORDT RELATIETHERAPIE VERGOED?

Helaas wordt relatietherapie doorgaans niet vergoed in de basisverzekering. Sommige aanvullende verzekeringen bieden echter gedeeltelijke vergoeding in bepaalde gevallen. Informeer hierover zelf bij je zorgverzekeraar.  Zie het als een belangrijke investering in jezelf, je relaties en je toekomst! 

WANNEER STOPT DE RELATIETHERAPIE?

Gemiddeld zijn er ongeveer 8 sessies nodig voor relatietherapie. Ik help jullie om helderheid te krijgen over jullie huidige situatie en jullie relatiepatronen die van invloed zijn op jullie relatie. Door deze inzichten kunnen jullie samen onderzoeken hoe jullie op een betere manier met elkaar kunnen omgaan, passend bij jullie behoeften. Na slechts enkele sessies zullen jullie merken dat jullie in staat zijn om op een andere manier met elkaar om te gaan. De therapie eindigt wanneer jullie beiden het vertrouwen hebben dat jullie het zelf kunnen. Dit kan al na 4 sessies zijn, maar meestal zijn er nog wat extra sessies nodig.

ANDERE VRAAG?

Heb je een vraag die hier niet wordt beantwoord? Bel 06-80105393 of mail naar info@fbrelatietherapie.nl  Ik zal je vraag persoonlijk beantwoorden en deze toevoegen aan onze veelgestelde vragen. Als je de voorkeur geeft aan een persoonlijk antwoord, kun je een vrijblijvende kennismaking plannen.